VLADANKA MORA BITI ZDRAVA

 

        

    Nekom nekontrolisanom erupcijom pogrešnih odluka, lošeg rasuđivanja i lažnog samopouzdanja – dogodila se Vladanka. Došla je da popravi odluke, da pravilno rasuđuje i da podigne samopouzdanje. Da bi savladala tako težak i složen zadatak, morala je da bude zdrava. Sva očekivanja za budući blaženi život bila su poverena samo njoj.

        U početku Vladanka nije delovala bolesno i umereno je govorila o svojim vizijama budućnosti. Koja je, svakako, morala biti blistava. Svi su bili opčinjeni, gotovo hipnotisani jednostavnošću a genijalnošću iznetih planova. Očekivanja su neprestano rasla. Da nam poživi Vladanka u zdravlju – ponavljalo se svakodnevno.

        Dani su prolazili brzo, kao i život. Obećanih rešenja nije bilo. Pritom, počele su da se dešavaju čudne stvari. Koje smo čak i mi primetili, mada smo (kao što smo već rekli) patili od lošeg rasuđivanja.

        Jednog je dana neko srušio celu ulicu. Noću. Vladanka je rekla da su to kompletni idioti, ali i da bi je ona sama srušila, i to u po bela dana! Počeli su da padaju helikopteri. I da se razaraju zgrade iz prošlog veka. A neke druge da se besomučno grade. Svuda. Seklo se drveće. Nizali su se čudni, čak zaprepašćujući događaji. Vladanka je sve opravdavala.

        Da li je Vladanka zdrava?

        Mi ne dovozimo ljude autobusom.

        Naša ekonomija sija, ona je zvezda u usponu u celoj Evropi.

        Našli smo još para. Imamo para više nego što nam je potrebno.

        Nemojte da lažete – niko nije rekao da je najsmešniji virus.

        ...

        Uznemirili smo se. Da Vladanka ipak nije zdrava? Naše sumnje su se potpuno potvrdile kad je izašla iz frižidera i, posle govora potpuno istog kao i onog dana kad se pojavila posle nekontrolisane erupcije, vratila u frižider i zatvorila ga.

        Svi smo u isto vreme počeli da peremo ruke i govorimo uglas: Vladanka mora biti zdrava!

        I, šta ćemo sad?

        Videćemo 3. aprila.

Коментари

  1. Držim nam palčeve. Ali nemam iluzije da je većina birača čula o postojanju ili da razmišlja o nekom drugom, osim Vladanke.
    Život piše romane , ali ljudi gledaju TV...
    U najgorem slučaju - realiti TV

    ОдговориИзбриши
  2. Pre će biti da je Vladanka No1 iz Cvećarnice i da mi svi živimo u stripu. Sve imamo: i Grunfa i Bob Roka i superHika i mr. Olivera...i debelog šefa i Jeremiju ...

    ОдговориИзбриши
  3. Права траги-комедија! Све зависи од 3.априла,али бојим се (слушајући шта се у мојој околини шушка) да је већ све унапред завршено. Већ се зна ко је глава, а ко мозак целе операције! Џакови су спремни месецима уназад! Позиви залутали на погрешне адресе... Лица која не постоје....Изаћи ћу, наравно, борићу се, нећу одустати!!! Али, све ми се чини да ће се поновити референдумски сценарио "Биће онако како ОНИ кажу"! Ова "пошаст" ће се тешкооо уништити!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови