NOVI ZAKON. AMIN

 

Skupština je jednoglasno usvojila novi zakon. Nije bilo nikakve debate oko njega, iako je doneti pravni akt konačno otklonio nepravdu koja je trajala vekovima. Takoreći od postanka sveta. Svetina je istog dana, ispred Kule moći, proslavljala ispravljanje ove istorijske greške. Puk je bio neizmerno ponosan što su njegove voljene vođe, i to prve u svetu, svojom hrabrošću ukinule tu nepodnošljivu diskriminaciju.

– Zašto ste došli na proslavu ispred Kule moći? – reporter jedne televizije pitao je umornog građanina, koji samo što je bio izašao iz zagušljivog autobusa koji ga je dovezao pravo na slavlje  (a koje je trebalo da se pretvori u spektakl).

– To je za televiziju?

– Da, u živom ste programu.

– S kojom živinom?

– Živom! Direktan program, sada ste na televiziji.

– A, da! A šta ste me ono pitali?

– Zašto ste došli…?

– Da vidimo banju! Mi smo iz Obrenovca! Znate, tamo nema struje, pa su nam organizovali izlet do banje.

– A šta mislite o donošenju novog pravnog akta?

– Sve super! Samo da bude bolje, a biće! A gde su izvori lekovite vode?

Okupljenom narodu se s vrha Kule moći obratio Vođa. Zahvalio se na poverenju i ponovo istakao da je zakon ugledao svetlo dana zahvaljujući pre svega njemu, i da će od danas čovečanstvo živeti bez bremena istorijskog greha! Narod je zadivljeno zurio u Kulu, koja je govor Vođe pozdravila svetlima u žarkim i veselo-neurotičnim bojama. Zapevali su najpoznatiji estradni umetnici, narodu poznati s raznih televizija. Kad su završili, svi odreda su, kao po komandi, okrenuli leđa publici i pokazali joj svoju golu zadnjicu! Euforija je slaba reč za trans koji je taj gest izazvao kod prisutnih.

Na drugoj strani sveta ministar jedne velike zemlje (kontinenta) presudio je jednom strancu na osnovu sličnog zakona i proterao ga iz zemlje. Tako mu se htelo – ima li boljeg razloga? Zakon je toliko dobar da ne zahteva ni obrazloženje! Nikome. Nikada.  

Okupljeni ispred Kule moći i javnost u istoj zemlji nisu znali da je takav zakon odavno na snazi u mnogim zemljama tzv. razvijenog sveta. To, naravno, nije bilo smetnja da se proslavljaju istorijski uspeh i nada u bolji život. I dalje su pristizali autobusi prepuni ljudi. Zbog razvoja banjskog turizma.

Zakon o ravnopravnosti i jednakosti svih organa u ljudskom telu konačno je izjednačio mozak s debelim crevom! Oduvek se (uostalom nepravedno) smatralo da su mozak i srce najvažniji ljudski organi, pa je debelo crevo bilo u drugom planu, sporedno. Ako već imamo zakone o raznim ravnopravnostima, roditelje po brojevima, zaštitu svega i ničega – zašto bi debelo crevo, a posebno njegov završetak, zvani čmar, stalno bilo u inferiornom položaju? Još od postanka sveta!

 I – zakon je usvojen! Nepravda je ispravljena! Autor ovog teksta doduše nije znao da su takvi zakoni odavno doneti u mnogim zemljama, pa i u onoj dalekoj u kojoj ga je ministar ovih dana ponosno primenio. Ništa lakše! Pogotovo kad nikom ništa ne moraš da objašnjavaš.  

Nekada su za vođu uslov bili mozak i srce. Sada je tu i čmar! Ili samo čmar?

Gledajući razdragane pevače ispred Kule moći, koji su se smenjivali na bini i koji su na kraju performansa obavezno publici pokazivali zadnjicu – jedna građanka iz Smedereva se zapitala da li će od sada i vakcine da se primaju otpozadi, a ne u rame! Nije sve ovo najbolje razumela, ali je ipak aplauzom pozdravila događaj.

 

Коментари

  1. Мајстор илузије, директор циркуса"Безмозговићи" господин Доги и његови верни поданици. И они који су ту а не знају ни зашто ни како су ту доспели. Тако истинито и тако тужно! Они са мозгом су вешто избегнути стандардним манипулацијама, провокацијама и гнусним лагањем. Моја порука господину директору:"Коло среће се окреће!!!"

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ljudi bez duha veruju u magije i tehnologije. Kada nestane struje, staje i ta magična tehnologija. Hvala Cunami na podršci.

      Избриши
  2. Odlican tekst.
    Greska ispravljena I svi aplaudiraju 😢
    Tuzno sto danas oni sa mozgom I srcem ne zele da se uhvate u kostac sa "nepravedno degradiranim debelim crevom, tj. cmarom"
    Ali, cuda se dogadjaju! Nadam se

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Snežana, Znate šta sam otkrio? Da to čudo je u našim srcima, mozgovima i rukama. Dovoljno je da iskreno vrisnemo i krenemo da delamo. Pobedićemo!

      Избриши
  3. Znaju zašto su tamo dospeli. Izračunali su.
    Posle svega što se izdešavalo za poslednjih 30 godina i u sadašnjoj konstelaciji Srbije prema ostatku sveta, koja preti da ostane zadugo, to je njihova jedina realna šansa da žive bolje.
    Nemaju ni sposobnosti ni znanja ni volje za neku drugu opciju.
    U svadji smo sa većinom sousednih zemalja, već dugo.
    Sve uštedjeno ili nakradeno se potrošilo. Bolje nigde na vidiku.
    Preostaje samo ponizno umiljavanje dahiji.
    Instinkt samoodržanja - Darvin.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne bih voleo da konstatujem da potvrđujemo Darvinovu teoriju. Potpuno se slažem da decenije propadanja bliže nas izumu vatre koja svetluca.

      Избриши
  4. Dragi veoma nadareni kolega, ja mislim da nam mozak samo pravi probleme, traži probleme i razloge zbog čega nešto ne može! Kada bi pustili srce da nas vodi, daleko bi stigli. Što bismo mi bili pametniji od Starih Egipćana?
    A čmar će uvek biti čmar...
    Mada i on nam je potreban

    ОдговориИзбриши
  5. U svom lucidnom momentu, jedan više-manje običan čovek je formulisao misao: 10% čini to što se nam dogodilo a 90% čini način kako smo na to reagovali.
    Sjajno, zar ne?
    Voleo bih da sam to bio ja, ali nažalost nisam :-)
    To je velika istina, koja puno toga objašnjava, pa i naše nedaće.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A meni se svidja tvoj optimizam i vera u mogućnost promene ka boljem.
      Želim ti da ti oboje još dugo izdrži!

      Избриши
  6. Наши дани
    Развило се црно време опадања,
    Набујао шљам и разврат и пороци,
    Подиг'о се трули задах пропадања,
    Умрли су сви хероји и пророци.
    Развило се црно време опадања.....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Noki, hvala na komentaru. Šta misliš da li je blizu vreme propadanja razvatnicima, porocima i šljamu? Ja hoću da verujem da je tako.

      Избриши
    2. Наравно да им је близу пропаст, само што они погрешно мере време па су у заблуди да располажу њиме. Немање појма о једнакости тренутка и вечности.

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови