PILULE ZA SREĆU

 

P I L U L E  Z A  S R E Ć U

 

Probudio se. Čekao ga je još jedan naporan dan u kome je sa istog socijalnog tanjira morao da pojede sve uredbe, naredbe, nelogičnosti, gluposti i uvrede. Da li će se ovo ikada završiti? To nije život u kome želim da učestvujem.

Razmišljao je da li da se preseli u neku drugu zemlju u kojoj će sve biti logično, jasno, bez magle, maski, zamračenja... Postoji li takva zemlja? Najviše ga je mučilo to što većina njegovih prijatelja, rođaka, kolega, komšija i ljudi iz njegove bliže i dalje okoline nije imala isti utisak o stvarnosti u kojoj su zajedno živeli.

– Pusti, nemoj o tome da razmišljaš!

– To je tako. Šta ti tu možeš? Ništa. Zato u se i u svoje…

– Razumem te ja, ti si potpuno u pravu, ali koga je briga?

– Dobro, jeste, tako je. Lažu nas. Mnogo. Ali ako ih promenimo, šta će se desiti? Doći će još gori!

Pregažen čovek na pešačkom prelazu! Nije pazio.

Manijak iz teretane istukao ženu na ulici! Verovatno ga je iznervirala ili prevarila.

Ubijen vlasnik menjačnice! Sigurno je nešto muvao.

Melju ljude mašinom za mlevenje mesa! Ma, to se ne dešava običnim ljudima.

Pošaljite poruku na 3030, pomozite deci da se leče! To je samo ponekad, naše zdravstvo je besplatno.

Potpuno slučajno je na društvenim mrežama video ponudu neke njemu nepoznate kompanije. Imali su rešenje svih njegovih problema. Bio je sasvim siguran da je TO ono što mu je potrebno.

„Pomoću naših ružičastih pilula garantujemo da ćemo vam smanjiti koeficijent inteligencije, i to najmanje za 30 poena! Ako je stepen vaše inteligencije nešto iznad 100, samo posle nekoliko dana terapije neće biti veći od 70! A taj nivo vam apsolutno omogućava da budete SREĆNI I ZADOVOLJNI! Problemi koji su vas do sada opterećivali netragom će nestati. S tim stepenom inteligencije i dalje ćete moći koristiti mobilni telefon, gledati televiziju, hraniti se, ogovarati komšije, razmnožavati se... Znaćete i kako da se obučete, a prepoznavaćete i prestižne robne marke. Ali, sve u svemu – bićete novi čovek!

Naše pilule imaju stvarno zanemarljive neželjene reakcije: najverovatnije ćete početi da mrzite svaku različitost; mislićete da ste bolji od ostalih; skoro sigurno će za vas biti presudna pripadnost naciji, religiji i fudbalskom klubu, možda čak i delu grada u kome živite. Ipak, sve je to potpuno nevažno u odnosu na sreću i bezbrižnost koje vas očekuju.

Zato naručite naše tablete još danas."

Raspitivao se da li može da ih dobije preko Amazona i za koje vreme.

U danu koji je počinjao spremao se da ponovo pojede sve s tanjira uvreda, poniženja, naredbi..., dok mu ne stignu spasonosne tablete.

Ako su vam neophodne ružičaste pilule, pošaljite dopis na mejl necudzimejl@gmail.com. Imamo ih u zalihama.

 

Коментари

Постави коментар

Популарни постови